Team

Véronique Lenaers

Artistieke leiding

‘Learning to walk sets you free, learning to dance gives you the greatest freedom of all…
to express with you’re whole self, the person you are…’
– Melissa Hayden-

Véronique behaalde in 1994 met onderscheiding haar diploma danspedagogie aan de Royal Academy of Dance in Londen en richtte Balletschool Véronique Lenaers op. Vervolgens genoot zij een professionele dansopleiding aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier o.l.v. Aimée de Lignière en Wini Jacobs. Vanaf 1999 was zij als soliste verbonden aan de Compagnie Stichting Klassieke Dans in Sint Niklaas o.l.v. choreograaf Ian Steyn en danste er de hoofdrol in verschillende balletten ondermeer Giselle, Het Zwanenmeer, Don Quichot, Scheherazade, Coppélia, Sylvia, Assepoes. Zij sloot zich ook aan bij Corpo Barocco, een internationaal barokdansgezlschap o.l.v. Sigrid’t Hooft.

Naast het lesgeven evolueerde Véronique Lenaers tot een artistieke en creatieve choreografe. Ze behaalde samen met haar dansers verschillende onderscheidingen in binnen- en buitenland. In functie van het toenemende aantal buitenschoolse producties en evenementen richtte Véronique in september 2010 haar eigen gezelschap ‘Company V’ op.

Vanaf 2011 werd Véronique als choreografe en regie-assistente geëngageerd voor verschillende operaprodukties in binnen- en buitenland. Hiervoor werkte ze samen met regisseurs Frank Van Laecke, Martin Michel, Bruno Van Heystraeten en Jan David Schmitz. In 2019 choreografeerde ze de dansscènes in de opera Carmen voor Musichall Vlaanderen.

Véronique regisseerde samen met Dirk Van Vaerenbergh de kinderoperaproducties P.O.P. –U.P. (2017) EN N.E.R.O. (2019) voor Zomeropera in Alden Biesen.

Sedert september 2019 is Véronique verbonden als leerkracht aan het Atlascollege in Genk. Zij doceert Klassiek Ballet, Pointes, Lichaamswerk, Dansgeschiedenis en Anatomie aan de afdeling K&V Dans.

Lesgeven blijft mijn passie. Dagelijks probeer ik mijn leerlingen te motiveren en steeds een halte verder te brengen in hun grote ontdekkingsreis binnen de wereld van ballet en dans. Grenzen verleggen door hard werken…we gaan ervoor in elke les. Ik ben trots op mijn school, mijn dansers en mijn team. Het niveau dat we vandaag de dag kunnen bieden binnen Balletschool Véronique Lenaers is erg hoog en uniek in Limburg. Kwaliteit is prioritair in onze lessen en we kiezen voor een persoonlijke aanpak, voor alle leerlingen. 

Véronique Lenaers.

Sanne Pinna

Sanne Pinna startte 21 jaar geleden met haar balletopleiding binnen onze school en werd als danser geëngageerd door Company V. In onze eigen producties danste Sanne verschillende hoofdrollen zoals Clara in De Notenkraker, Coppélia in het gelijknamige ballet en Aurora in Sleeping Beauty. Ze maakte deel uit van verscheidene operaproducties. Als hedendaagse danser nam Sanne het voortouw voor de choreografie ‘Impuls’. Voor het 8e jaar op rij maakt ze als vaste waarde deel uit van ons docententeam. Ze werkt als leerkracht Buitengewoon Onderwijs en leidt daarnaast, als assistente van Véronique Lenaers, de afdeling Bilzen. 
Naast dit alles blijft ze investeren in haar eigen ontwikkeling als danser door nog steeds lessen te volgen binnen de school. Het is haar betrachting deze passie en discipline door te geven aan haar leerlingen.

Charlotte Perez

Charlotte Perez startte reeds op 3-jarige leeftijd met pre-balletlessen bij Véronique Lenaers. 22 jaar later is ze één van de vaste assistentes in onze school. Juf Charlotte is leerkracht lager onderwijs en geeft in de na-schoolse uren vol enthousiasme en passie les aan de leerlingen van Primary tot en met Graad 2.

 

 

 

 

 

 

Charlotte De Cuyper

Charlotte De Cuyper startte in 1999 met haar balletlessen. Ze genoot een uitgebreide dansopleiding binnen het brede lessenpakket in de school. 
Sinds 2014 vult Charlotte het team aan en geeft ze les aan de kleuters, pre-ballet en pre-primary in de afdeling Genk. Naast het geven van balletles is Charlotte ook nog steeds als danser verbonden aan de school en het daaraan gekoppelde gezelschap Company V. Ze werd geselecteerd als danser voor het ISE Panasonic in Amsterdam en maakte deel uit van verschillende producties. Charlotte studeerde architectuur aan de UHasselt met een extra specialisatiejaar ‘Adaptive Re-use’. Zij behaalde in juli 2020 haar diploma en is tewerkgesteld als architecte.

Yfke Somers

Yfke Somers startte haar dansopleiding op 10-jarige leeftijd in onze school. 
Ze volgde al snel meerdere uren per week les, waardoor dans meer werd dan enkel een hobby. 
Ballet werd een passie, een manier van leven.
 Juf Yfke geeft voor het derde jaar op rij les aan de jongste ballerina’s in de school: “Dit is voor mij een unieke kans om mijn leerlingen de techniek, discipline en liefde voor dans bij te brengen, hen het beste van zichzelf te laten geven en ze te laten genieten van elk optreden, waar we zo hard naar toewerken, zoals ik ook doe, elke keer weer.”Joke Swennen

Joke Swennen genoot haar dansopleiding aan het MUDA kunstencentrum en behaalde vervolgens haar Bachelor Diploma Hedendaagse Dans aan de Northern School of Contemporary Dance in Leeds, UK. Ze volgde tal van workshops in binnen- en buitenland in verschillende stijlen waaronder Jazz Funk, Commercial Dance, Hiphop e.a. Haar focus ligt bij de hedendaagse dans en als allround danseres werkte Joke samen met onder meer Alleyne Dance Company, Humanhood en Filip Van Huffel. Met Judith Clijsters bracht ze ‘I still Remain’ op verscheidene locaties doorheen België. Deze productie zal door het nieuwe werk ‘Physical Podcast’ opgevolgd worden. Joke schreef ook reeds een aantal eigen choreografieën op haar naam waaronder ‘How to get the perfect panic attack’ voor het Headspace festival UK. Samen met Roosje Horckmans startte Joke het ‘Dreamy Astronaut Collective’ waarmee ze de kortfilm ‘The Scream Of The Butterfly’ uitbrachten.
In onze school staat Joke in voor de lessen hedendaags vanaf de Juniors . Ze baseert haar lessen op verschillende hedendaagse danstechnieken en invloeden zoals Release, Floorwork, Limon, Graham en Cunningham. Joke houdt ervan haar energie over te brengen op haar leerlingen en hen te motiveren steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan in hun dans parcours, binnen een leuke les atmosfeer.

Fien Vande Kerkhof

Fien Vande Kerkhof startte haar dansopleiding in onze school in 2005. Ze danste mee in heel wat producties en videoshoots. Fien studeerde Woordkunst-Drama aan het Atlas college K&V in Genk en start in september 2020 haar hogere opleiding Event- en projectmanagement aan de UCLL.
Fien staat in voor de lessen tapdans Teens en tapdans Pre-Company.

 

 

 

 

 

Tom Baert

Tom Baert studeerde dans aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Na zijn opleiding werd hij lid van het Koninklijk ballet van Vlaanderen en nam nog extra acteer- en zanglessen. In de periode 1997 – 2002 was Tom als solist verbonden aan het ballett Bremerhaven en het staatstheater van Nürnberg en Hannover. Sinds de herfst van 2002 is hij freelancer all-round artiest. Daarnaast doceerde Tom klassiek ballet aan o.a. de Cathy Sharp company in Basel, in Zürich aan het Tanzhaus en de ZTTS, de Bregenzer Festspiele en het Produktionszentrum in Stuttgart. Als regie-assistent en choreograaf werkte hij het voorbije decennia nauw samen met opera regisseur Carlos Wagner. Daarnaast regisseerde hij verschillende kinderopera’s en theatervoorstellingen. Sinds 2017 is Tom verbonden aan balletschool Véronique Lenaers.