Team

Véronique Lenaers

Artistieke leiding

‘Learning to walk sets you free, learning to dance gives you the greatest freedom of all…
to express with you’re whole self, the person you are…’
– Melissa Hayden-

Véronique behaalde in 1994 haar diploma danspedagogie aan de Royal Academy of Dance in Londen met grootste onderscheiding en richtte Balletschool Véronique Lenaers op. Nadien genoot zij een professionele dansopleiding aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier onder leiding van Aimée de Lignière en Wini Jacobs. Vanaf 1999 was zij als soliste verbonden aan de Compagnie Stichting Klassieke Dans in Sint Niklaas onder leiding van choreograaf Ian Steyn en danste er de hoofdrol in verschillende balletten ondermeer Giselle, Het Zwanenmeer, Don Quichot, Scheherazade, Coppélia, Sylvia, Assepoes. Véronique sloot zich aan bij Corpo Barocco, een internationaal barokdansgezelschap onder leiding van Sigrid’t Hooft.

Naast het lesgeven evolueerde Véronique Lenaers tot een artistieke en creatieve choreografe. Ze behaalde samen met haar dansers verschillende onderscheidingen in binnen- en buitenland.

Véronique werkte als choreografe en regieassistente samen met regisseurs Frank Van Laecke, Martin Michel, Bruno Van Heystraeten en Jan David Schmitz voor verschillende opera produkties. Zo choreografeerde ze de dansscènes in de opera Carmen voor Musichall Vlaanderen.

Véronique regisseerde samen met Dirk Van Vaerenbergh de kinderoperaproducties P.O.P. –U.P. (2017) EN N.E.R.O. (2019) voor Zomeropera in Alden Biesen.

Sedert september 2019 is Véronique verbonden als kunstleerkracht aan het Atlas College in Genk. Hiervoor behaalde ze haar educatief graduaatsdiploma aan de PXL Hogeschool met grote onderscheiding. Zij geeft les in Klassieke dans, Pointes, Repertoire, Creatie, Danstheorie en Kunstbeschouwing aan de afdeling Dans op het domein Kunst & Vormgeving.

Lesgeven blijft mijn passie. Dagelijks probeer ik mijn leerlingen te motiveren en steeds een halte verder te brengen in hun grote ontdekkingsreis binnen de wereld van ballet en dans. Grenzen verleggen door hard werken…we gaan ervoor in elke les. Ik ben trots op mijn school, mijn dansers en mijn team. Het niveau dat we vandaag kunnen bieden binnen Studio V is erg hoog. Kwaliteit is prioritair in onze lessen en we kiezen voor een persoonlijke aanpak, voor alle leerlingen. 

Véronique Lenaers.

Sanne Pinna

Sanne Pinna startte haar balletopleiding in 1998 binnen onze school en danste verschillende hoofdrollen zoals Clarain De Notenkraker, Coppélia in het gelijknamige ballet en Aurorain Sleeping Beauty’ en ‘Myrtha’ in ‘Giselle’.  Voor het 10e jaar op rij maakt ze als vaste waarde deel uit van ons docententeam. Sanne combineert haar functie als leerkracht Buitengewoon Onderwijs met een job in de evenementensector. Sinds 2021 is Sanne mede-bestuurslid en staat ze in voor de dagelijkse leiding van de afdeling Bilzen. Naast dit alles blijft ze investeren in haar eigen ontwikkeling als danser door nog steeds lessen te volgen binnen de school. Het is haar betrachting deze passie en discipline door te geven aan haar leerlingen.

Charlotte Perez

Charlotte Perez startte op 3-jarige leeftijd met pre-balletlessen bij Véronique Lenaers. Ze is leerkracht lager onderwijs en geeft in de na-schoolse uren vol enthousiasme en passie les aan de leerlingen van Primary en Graad 1. Sinds 2021 is Charlotte mede-bestuurslid en ondersteunt ze de administratieve taken binnen Studio V.

Charlotte De Cuyper

Charlotte De Cuyper startte in 1999 met balletlessen in onze school. Sinds 2014 vult Charlotte het team aan en geeft ze les aan onze kleuters en de beginnersklassen pre-ballet en pre-primary. Als danser maakte Charlotte deel uit van verschillende producties en werd ze geselecteerd voor het ISE Panasonic in Amsterdam. Sedert augustus 2020 is Charlotte tewerkgesteld als architecte. In haar functie als mede-bestuurslid staat Charlotte in voor onze website en webshop.

Yfke Somers

Yfke Somers startte haar dansopleiding op 10-jarige leeftijd in onze school. Ze volgde al snel meerdere uren per week les, waardoor ballet een echte passie werd.Yfke geeft voor het zesde jaar op rij haar passie door aan de jongste leerlingen in de afdeling Bilzen. Ze studeert Geologie aan de KULeuven.

Fien Vande Kerkhof

Fien Vande Kerkhof startte haar dansopleiding bij ons in 2005. Ze danste mee in heel wat producties en videoshoots. Fien studeerde Woordkunst-Drama aan het Atlas college K&V in Genk en startte in september 2020 haar hogere opleiding Event- en projectmanagement aan de UCLL. Juf Fien assisteert in meerdere lessen en is mede-begeleider van de workshops musical en tapdans.

Tove Tielemans

Tove wil graag haar liefde voor dans en techniek, haar creativiteit en haar ervaring doorgeven aan kinderen en doet dit tijdens de lessen Hedendaags juniors.

Margaux Valkenborgh

Margaux Valkenborgh startte haar dansopleiding op 5-jarige leeftijd in onze balletschool. Gepassioneerd door haar hobby volgde ze de Danshumaniora aan het Atlas College K&V. 
Margaux vervoegt ons docententeam als assistente vanaf september 2023.

GASTDOCENTEN

JANOS WALLEYN

Janos Walleyn startte zijn opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en werd op 14-jarige leeftijd geselecteerd om verder te studeren aan de Bolshoi Ballet Academy in Moskou. Hij genoot een volwaardige opleiding in Klassiek ballet, Caractère en Pas de Deux. Na zijn studie danste Janos bij het befaamde Mariinsky Ballet in Sint-Petersburg waar hij samenwerkte met ondermeer Aleksey Ratmansky, Yuri Grigorovich en John Neumeier. In 2019 keerde Janos terug naar België om zijn kennis te delen. Naast Klassiek Ballet is Janos gespecialiseerd in Caractère en Pas de Deux.

BESTUUR

Véronique Lenaers

          Voorzitter, algemene directie en organisatie, artistieke leiding

Mieke Geraerts

          Secretaris, productieleiding, allround advies

Martine Malis 

          Uniformen, inschrijvingen, ticketverantwoordelijke

Sanne Pinna

          Organisatie & planning, productieassistente

Charlotte Perez

          Organisatie & planning, verantwoordelijke danskampen

Charlotte De Cuyper

          Website, webshop & media