LESAANBOD

KLASSIEK BALLET

 

Tijdens de lessen kleuterballet en pre-ballet werken we met de jongste dansertjes rond lichaamsbewustzijn, ruimtegebruik en ritme. We gebruiken kleurrijke lintjes, knuffels en andere elementen om de jonge kinderen op een leuke en leerrijke manier hun eerste balletpasjes te laten ‘ontdekken’. 

De lessen pre-Primary en Primary bereiden onze jonge dansers voor op het échte klassieke ballet dat volgt vanaf graad 1. Hun balletwoordenschat wordt alvast uitgebreid, we vragen meer concentratie, inzet en zelfstandigheid en laten hen evolueren in lichaamsbewustzijn.

 

Het basisprogramma klassiek ballet wordt aangeleerd tijdens de lessen van graad 1 tot en met graad 8. We werken aan verfijning van de klassieke ballettechnieken en hebben aandacht voor de balletetiquette en algemene vorming als danser. Ook krijgen de leerlingen de kans om deel te nemen aan de officiële balletexamens van de Royal Academy of Dance. Vanaf graad 3 kunnen deze basislessen gecombineerd worden met pointes lessen en pre-professionele lessen klassiek ballet.

 

Pre-professionele lessen:
Voor de leerlingen die een extra uitdaging zoeken, hun balletwoordenschat verder wensen uit te breiden of doorstroomgericht willen werken naar audities of een hogere dansopleiding, bieden we het pre-professionele lesprogramma: Intermediate Foundation, Intermediate, Advanced Foundation, Advanced 1 & 2.
Er wordt gewerkt aan een hoger lestempo met een kritische kijk op techniek en een gerichte persoonlijke begeleiding.

 

De lessen Klassiek Ballet Training zijn geschikt voor iedereen die graag een extra les klassiek ballet volgt naast de basislessen. Het grote verschil met de graadlessen is het wisselen van de oefeningen per les. Tijdens een ‘graad’ wordt er gewerkt aan 1 vaste syllabus per schooljaar waarin de leerlingen de gevraagde basistechnieken leren beheersen. Tijdens de ‘KBT-lessen’ worden er afwisselend nieuwe oefeningen aangeleerd.

 

Pointeslessen:
Iedere jonge ballerina droomt ervan om op een dag op ‘pointes’ te kunnen dansen. Vanaf graad 3 krijgen de leerlingen de mogelijkheid om deze les aan hun basisopleiding toe te voegen. Stap voor stap bereiden we de leerlingen voor op het echte dansen ‘on pointe’ via verstevigende oefeningen voor enkels en tenen om zo tot een stabiele evolutie in hun pointes-techniek te komen.

  

Tijdens de lessen repertoire worden bestaande groepschoreografieën en solovariaties aangeleerd. De lesinhoud bestaat enkel uit dansen, zonder aparte oefeningen.

 

De les ‘Fit & Floor’ is een must voor alle dansers! We werken aan spierontwikkeling in functie van het danserslichaam en evolueren in lenigheid door de wekelijkse rekoefeningen. We maken hiervoor gebruik van gymaballen, yogablokken, kleine gewichtjes, rekelastieken enzovoorts.

MODERNE EN HEDENDAAGSE DANS

 

Onze afdeling hedendaagse dans biedt een mix aan oefeningen in de moderne en hedendaagse dansstijlen, eigen aan onze leerkrachten.
In onze lessen geven we de belangrijkste technieken mee, ontwikkeld door moderne danspioniers zoals Limón, Graham, Horton en invloeden van de trending hedendaagse stijlen volgens Forsythe, Tharp, Cunningham e.a.
De lessen hedendaagse dans zijn open voor alle dansers, los van het klassieke lesprogramma.

 

 

MUSICAL EN TAP

 

Naast de technische dansvormen is het ook leuk om te leren dansen en bewegen op gezongen en verhalende muziek. Tijdens de lessen theaterdans of musicaldans leren jullie korte choreografieën uit het bestaande musicalrepertoire zoals ‘Annie’, ‘Oliver’, The Sound of Music, Wizard of OZ enzovoorts maar ook dansen uit bepaalde periodes uit de tijd zoals twist en rock en roll komen aan bod. In spektakelmusicals zoals 14-18 en 40-45 worden all-round dansers gevraagd die naast een technische dansopleiding op de hoogte zijn van een bredere kennis en eveneens over theatrale capaciteiten beschikken. We bieden een brede lesinvulling aan tijdens de musicalopleiding in onze school.

Samen creëeren we nieuwe nummers en dansstukken die we tijdens een toonmoment of voorstelling aan het publiek bekend maken. Iedereen is welkom tijdens onze musicallessen onder leiding van Tom Baert!


 

 

 

 

 

Tapdans is een ritmische dansvorm waarbij er geluid wordt gemaakt met de metalen ‘taps’ die onder de tenen en hielen van de tapschoenen zijn bevestigd. De techniek en passen vereisen een grote behendigheid en controle van de voeten en enkels en zijn daarnaast erg leuk om uit te voeren vermits je zelf ‘muziek’ maakt.

Voor de lessen tapdans is er geen voorkennis vereist. Het is ook niet gelinkt aan andere dansvormen waardoor iedereen kan starten met tapdans!